ČeskyEnglish

SVOL - Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů v ČR

Majitelé lesů z celé Evropy ... - tisková zpráva SVOL

Na pět desítek delegátů – zástupců národních evropských sdružení majitelů lesů – přijede na  výroční zasedání Konfederace evropských vlastníků lesů (CEPF), které se uskuteční 4. května na zámku Josefa Bartoně Dobenína v Novém Městě nad Metují. Jednání valné hromady předchází schůze předsednictva, která proběhne 3. května v pražském hotelu Diplomat.
Význam mezinárodního uskupení majitelů lesů pro českého vlastníka vyzdvihl předseda Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů (SVOL), které je organizačním garantem akce, František Kučera: „V rámci Evropské unie neexistuje jednotná lesnická politika, lesnictví zde figuruje pod hlavičkou zemědělství. Jediným společným nástrojem, jakousi platformou pro majitele nestátních lesů je CEPF a proto vítáme každou možnost, která přispívá ke koordinované činnosti ve vztahu k Bruselu – s našimi zahraničními kolegy máme totiž mnoho společného, čelíme obdobným trendům např. v oblasti ochrany životního prostředí a požadavkům společnosti na mimoprodukční funkce lesa“. Celé znění tiskové zprávy zde.